fbpx
Akeleje Hus

Er du studieaktiv?

Som studerende kan det være svært at vide, om man opfylder alle krav til at kunne søge en studiebolig. Tjek i denne guide, hvad der skal til for, at du kan leje en studiebolig. Som ansøger skal du:

  • Være studieaktiv og mellem 18-35 år.
  • Være i gang med en godkendt uddannelse (se afsnittet om uddannelser længere nede)
  • Have minimum to semestre tilbage af din uddannelse ved tidspunktet for indflytningen
  • Ikke være registreret i RKI
  • Ikke holde husdyr

Lejlighederne er ikke delevenlige og kan ikke kan deles af to venner. Hvis du ønsker at ansøge om en lejlighed sammen med en kæreste, skal mindst én af jer være studerende.

Godkendte uddannelser

De fleste officielt anerkendte uddannelser er godkendte. Er din uddannelse SU-berettiget, vil den være godkendt, og du kan dermed ansøge om en lejlighed i Akeleje Hus. 

Hvis du du er lærling, elev eller lignende i et offentligt anerkendt uddannelsesforløb, betragtes dette også som en godkendt uddannelse.

Udenlandske studerende, der betaler tuition eller lignende for at følge en dansk uddannelse, ligestilles med danske studerende og er berettiget til at ansøge om en studiebolig på samme vilkår som ovenfor.

Uddannelser der ikke godkendes ifølge loven

  • Hvis du går på en betalt uddannelse, eks. masteruddannelser, HD, private uddannelser, ejendomsmægler-trainee)
  • Hvis din uddannelse har karakter af at være et arbejde, eks. en uddannelsesstilling, pædagogikum, advokatfuldmægtig eller lignende.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din uddannelse er godkendt, er du mere end velkommen til at kontakte os for afklaring.

Akeleje Hus er en del Heimstaden. Vi er et af Nordens største boligselskaber og erhverver, udvikler og forvalter nye og ældre ejendomme i både Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland. Vores ambition er at tilbyde boliger af høj kvalitet og give gode kundeoplevelser. Læs mere på heimstaden.dk